Lang Leve Thuis

Adres
Ommerweg 18
7921TC Zuidwolde
Algemeen telefoonummer
0629587377
E-mailadres
info@langlevethuis.nl
Landelijk actief
ja
Vergoeding
Ja
Locatie zorg
bij mensen thuis
andere locatie
Soort opvang
respijthuis
Krachten
beroepskrachten
vrijwilligers

Introductie

Lang Leve Thuis is een organisatie die zorg en service biedt aan zorgvragers en mantelzorgers.
Wij bieden kortdurend verblijf,zorg,begeleiding en ondersteuning in een kleinschalige huiselijke sfeer.

Dienstverlening

Ziektebeelden
lichamelijke beperking
Leeftijdsgroepen
volwassenen (25-64)
ouderen (65+)
Periode
dagdeel
dag
nacht
weekend of langer
Regelmaat
structureel
Regelmaat structurele zorg
dagelijks
wekelijks
maandelijks
jaarlijks

Uitgebreide omschrijving

Chronische zieken of mensen met een aandoening kunnen gebruik maken van onze respijt voorzieningen. Hierbij kunnen hun mantelzorgers de verzorging voor een aantal dagen of weken overdragen. Het kan gaan om oververmoeide mantelzorgers, maar ook om mantelzorgers die de verzorging enige tijd niet meer op zich kunnen nemen. De medische zorg blijft in handen van de huisarts en thuiszorgorganisatie van de gast. Wij werken in nauw overleg met verschillende thuiszorgorganisaties, huisartsen, ziekenhuis, mantelzorgmakelaar, vrijwilligerscentrale en andere betrokkenen. De overige ondersteuning gebeurt door een team van speciaal geschoolde vrijwilligers, gecoördineerd door twee coördinatoren. Dit team staat 24 uur per dag voor de gasten klaar en biedt hen een ontspannen verblijf.
Wij hebben 6 tot 8 gastenkamers waar chronisch zieken kunnen logeren. Afhankelijk van de grote van de locatie kunnen dit er meer zijn. Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.
Het Lang Leve Thuis is warm en gezellig ingericht. De gastenkamers hebben ieder hun eigen thema. Een gezellige woonkamer en keuken zijn het centrale punt in huis. In de prachtige tuin kunnen gasten familieleden- en- vrijwilligers samen genieten

Ons aanbod
Ons aanbod varieert van opvang voor een dag tot een langer verblijf van maximaal zes weken. Indien gewenst kan een vaste afspraak per periode worden gemaakt: een dag in de week, een week per kwartaal, tijdens de zomervakantie. In overleg kijken we wat mogelijk is met als uitgangspunt dat bestaande activiteiten van de zorgvrager, zoals een vaste dagbesteding, gewoon kunnen doorgaan.

Steunpunt Mantelzorgers
Naast Lang Leve Thuis is Het Steunpunt Mantelzorger een onderdeel van de organisatie. Het Steunpunt Mantelzorg is een professionele organisatie en heeft als doel het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg is de plek waar mantelzorgers kunnen rekenen op directe mantelzorgondersteuning.

Vergoeding

Aanmelden bij Lang Leve Thuis kan middels ons contactformulier of rechtstreeks met onze zorgcoördinator 06-19173889
Voor het gebruik maken van het Lang Leve Thuis zijn verschillende financieringsmogelijkheden. Als het wenselijk is ondersteunen wij de zorgvrager en/ of mantelzorger bij vragen over de financiering.

Vergoedingen voor Respijtszorg kunnen lopen via :
- WMO
- PGB
- WLZ
- Particulier

Recensies (0)


Schrijf zelf een recensie

Deze wordt niet gepubliceerd
Tot

Door op onderstaande knop te klikken verklaart u alle informatie naar waarheid te hebben ingevuld. De recensie is direct zichtbaar op tijdvoorjezelf.mezzo.nl.