Samen eruit

Als u voor iemand zorgt dan kan het fijn zijn om er samen even helemaal uit te zijn. Even uit de sleur van alle dag en samen ontspannen en genieten. Bijvoorbeeld tijdens een weekendje, weekje of dagje weg. Echter, niet alle accommodaties zijn hierop berekend en zorg op locatie is niet altijd voorhanden. Daarom vindt u op deze site recreatieaanbod dat geschikt is om samen even te ontspannen.

Mogelijkheden

Steeds meer locaties zijn aangepast voor specifieke handicaps. Bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel en/of mensen die slechtziend danwel blind zijn. Ook zijn er vakantieadressen met vervangende mantelzorg maar bijvoorbeeld ook verpleegzorg, zodat u dat niet tijdens uw vakantie zelf hoeft te regelen. Bij het aanbod op deze site is aangegeven welke mogelijkheden er geboden worden en of er korting dan wel een vergoeding mogelijk is.

Tips

  • Begin op tijd met het uitzoeken van een geschikte locatie en zorg, want aanvraagprocedures soms tijd vragen en accommodaties hebben soms maar een beperkt aanbod.
  • Informeer bij de recreatie-aanbieder welke mogelijkheden zij bieden en of een vergoeding mogelijk is.
  • Vraag om tips en ervaringen van anderen, bijvoorbeeld in de community of de Facebookpagina Mezzo mantelzorg.

‘Op een week IJsselvliedt kan ik maanden teren’

Al zo’n 14 jaar zorgt meneer Fiere (77) voor zijn vrouw, die door artrose nauwelijks meer kan lopen. Dat doet hij met liefde, maar het valt hem soms ook zwaar. Daarom geniet hij enorm van de vakanties die hij met zijn vrouw doorbrengt in IJsselvliedt, een zorghotel van het Rode Kruis.

Lees het verhaal van dhr Fiere